Kotimaisen Frozenbyten Nine Parchments -velhopeli saatavilla nyt myös Xbox Onelle

uutiset

Trine-sarjastaan tunnetun kotimaisen Frozenbyte-studion uusin peli, Nine Parchments, on nyt saatavilla myös Xbox Onelle. Peli julkaistiin viime vuoden puolella Nintendo Switchille, tietokoneelle ja PlayStation 4:lle.

Nine Parchments muuttaa pelintekijöiden tuttua kaavaa, vaikka sijoittuukin samaan maailmaan Trine-pelien kanssa. Siinä missä Trine-sarjan pelit ovat sivusta kuvattuja pulmanratkontaa ja toimintaa yhdisteleviä tasohyppelyjä, Nine Parchments on kahden tatin ammuskelu. Pirteän värikäs grafiikka ja satumainen fantasiamiljöö paljastavat kuitenkin tutun studion pelin takaa. Tässä ”ammutaan” loitsuja, ei luoteja. Peli nojaa vahvasti yhteistyöhön. Velhoilu onnistuukin jopa neljän pelaajan kesken joko samalta sohvalta tai verkon yli. Reaaliaikaisen toiminnan vastapainona tarjoillaan kevyitä roolipelielementtejä. Avattavana on niin uusia hahmoja kuin asusteitakin.

Xbox One -versio on muuten identtinen muiden versioiden kanssa lukuun ottamatta Xbox One X -ehostuksia.  Nine Parchments pyörii Xbox One X:llä 4K-resoluutiossa 60 sekunnin ruudunpäivityksellä, kun esimerkiksi PS4:llä (myös Prolla) jäädään FullHD-resoluutioon, joskin ruudunpäivitys on sama, 60 ruutua sekunnissa. Switch-versio pyörii telakoituna FullHD-resoluutiossa 30 sekunnin ruudunpäivityksellä, kun taas kannettavana resoluutio tippuu 720p:hen ruudunpäivityksen pysyessä samana.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Tagged